Haber,sohbet,sağlık,hikaye,MSC

Sedir Ağacı Fan
Sedir Ağacı Fan
@sedir-agaci | 14 Aug 17 - 00:11

Her harcamamızdan devlet dolaylı vergi alıyor.

Bu dolaylı vergilerin oranı %70 e kadar çıkmış. Yani devletin topladığı verginin 30 TLsi direk vergi, 70 TL si direk devlete yatan değil bir kaç aşamadan geçip devletin cebine giren vergi.

Direk vergi adaletlidir. Herkesin gelirine göre kesilir. 100 TL kazanan 10 TL vergi ödüyorsa, 10 TL kazanan 1 TL öder.

Ama dolaylı vergi çok adaletsizdir, 100 TL kazanan 1 TL öderken 10 TL kazananlar 4 TL öder. Dolaylı vergi devletin yaptığı para transferi işlemidir.

Fakirden alıp zengine taşır. Zenginden alması gereken parayı fakirden aldığı için acımasızdır, zalimdir.

Halk hep fakirleşir, zenginler daha zengin olur. Zaten dünyada en çok milyoner ve milyarder çıkaran ülkelerden biriyiz. Zengin ülkelerden daha fazla milyonerimiz milyarderimiz var, hızlada artıyor, ilk üçe oynuyoruz.

-------

Korkunç bir vergi olayı daha var asıl onu yazacaktım.

Dolaylı vergilerden biri olan KDV de, Ödediğimiz her 100 liradan 70 TL si, devletin kasasına girmiyormuş.

Şimdi marketten 100 TL lik alış veriş yaptın, ortalama 15 TLsi KDV diyelim.
Market bu 15 TL yi vergi döneminde gidip devlete vermesi gerekir.

Vermiyorlarmış.!!!

Bir hırsızlık daha. Bizden fiyatın içinde KDV kesen firmalar, bu KDV leri devlete ödemiyorlarmış. Her 100 TL den 70 TL si firmaların cebinde kalıyormuş.

İşte buda firmaların yapğtığı toplu hırsızlık.

Devlet alamadığı o vergileri, yine halktan başka yollarla alıyor. Böylece temiz dürüst insanlardan para çıkıp ahlaksız olanların cebine giriyor.

Devlet KDV ödemeyenleri denetleyip ceza vereceğine, ek vergiler salıyor, mevcut vergileri artırıyor ve yine o parayı başkalarından topluyor.

Temiz insandan hırsıza para transferi demek bu...

Daha önce yazmıştım, her ay kazandığımız her 1000 TL nin 600 TL sini direk ve dolaylı vergi olarak ödüyoruz. Bu 600 TL nin 10 TL si bize hizmet olarak geri ya dönüyor ya dönmüyor...

(Yazılma: 26 Temmuz 2017)

1061419

1 Comment
İlayda Deniz İlayda Deniz
14 Aug 17 - 11:59
Aynen, zenginler daha çok kazanmaya başladi. Fakirler de hep karin tokluğuna. Ama alişmişlar, karinlari doyuyor diye şükrediyorlar ama haklarini aramiyorlar. Tabiki her zaman şükretmek de gerekir ama insanin kendi hakkini savunmasi da çok önemli. Vaaz vermek gibi olmasin ama bir insanin kendini kullandirmasi, hakkinin peşine düşmemesi, hakkini başkalarina kaptirmasi, çocuklarinin rizkini başkalarinin yemesine göz yummasi günah bile olabilir.

You need to login to comment. LOGIN

If you do not have an account, sign up. REGISTER


Other Shares

Recent Shares







Yukarı